Meg lehet enni a fonnyadt zöldségeket?

Csak az a kár, hogy gyorsan elhervadnak. A kapor, a petrezselyem és más termékek elveszítik vonzerejüket, de mi a helyzet az ízzel és a hasznossággal?

A Better Homes and Gardens szakértői szerint néhány fonnyadt levél még nem ok arra, hogy kidobjunk egy csokor zöldséget. Enyhén fonnyadt állapotban a termény tökéletesen biztonságos. Csak a nedvesség szökik ki belőle.

Van azonban egy kellemetlen tényező: ezek a fűszerek veszíthetnek az ízükből, amellett, hogy a szem számára is megszűnnek vonzónak lenni. Hogy egy kicsit orvosolja a helyzetet, felhasználás előtt vágja le a barna vagy sárga leveleket.

Amikor a zöldek nyálkássá, „pépessé” válnak, penész borítja őket, és a szaguk rendkívül kellemetlenné változik, az már a termék romlását jelzi. Nem ehetőek.

Elolvasom a cikket