A filteres tea minőségétől és összetételétől függően káros lehet, ezért jobb, ha fogyasztását napi két-három csészére minimalizáljuk – mondta Jevgenyij Beluszov gasztroenterológus a RIAMO-nak, írja a Sports.kz.
„A filteres tea gyakran a tealevelek összezúzott részeit tartalmazza, amelyek a minőségi leveles teához képest elveszíthetik jótékony tulajdonságaik egy részét. Tanulmányok azt mutatják, hogy a filteres tea káros anyagokat bocsát ki, különösen, ha a filterek előállításához rossz minőségű anyagokat használnak” – mondta Beluszov.
Megjegyezte azt is, hogy a tudósok felfedezték: egyes filterekből műanyag részecskék kerülhetnek az italba.
„Ami az adagot illeti, a szakértők azt javasolják, hogy a teafilterek fogyasztását napi két-három csészényire korlátozzuk, hogy minimalizáljuk a potenciálisan káros adalékanyagok vagy anyagok kockázatát” – zárta a szakember.