Egy meleg ital, amely segíthet a vércukorszint szabályozásában, védhet a rák ellen és támogatja az emésztést

Szirtes Györgyi
2024. december 16. hétfő. 23:02

A finom, édes és krémes ital nagy népszerűségnek örvend a nagy kávézókultúrával rendelkező társadalmunkban. A chai latte egy fűszeres tejtea, amely India évszázados nemzeti italából, a chai masalából származik.

A fekete tea, vanília, méz, fahéj, gyömbér, különféle fűszerek keverékéből és tejjel keverve készült chai latte a finom „nem kávé” meleg italra vágyók kedvencévé vált.

A gyakori chai fűszerek, a kardamom, a fahéj és a gyömbér rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkező antioxidánsokat és fitokemikáliákat tartalmaznak.

A chai termékekben található gyömbér bélerősítő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítik az immunrendszer működését, ami a téli időszakban még hasznosabb.

A chai fűszerek serkentik az emésztő- és hasnyálmirigy enzimeket, hogy javítsák az oxigénfelvételt és a zsírbontást.

Rendszeres fogyasztása segíthet a vércukorszint szabályozásában, így hosszú távon megelőzhető a 2-es típusú cukorbetegség.

A chai-ban található összes fűszer fokozza a gyomor és az emésztés aktivitását, ösztönözve a gyomor-bélrendszeren keresztüli mozgást.

A fekete tea kulcsfontosságú összetevője segíti a szervezetben a természetes energiatermelést, a fűszerek jótékony hatásai pedig kiegyensúlyozottabb energiafelszabadulást eredményeznek a sejtekben.

A chai latte számtalan ízesítéssel kapható. Pár éve még igazi kuriózumnak számított. Ma már nem csak kávézókban juthatunk hozzá ehhez a meleg italhoz. A nagyobb üzlethálózatokban otthon elkészíthető formában is hozzájuthatunk.

Elolvasom a cikket