Öt titok a tökéletes palacsinta elkészítéséhez

A tökéletes palacsinta elkészítéséhez a legjobb, ha a lisztet felhasználás előtt átszitáljuk – ez segít megszabadulni a csomóktól, és telíti a lisztet oxigénnel, így a tészta könnyebb lesz. A lisztet fokozatosan, több lépésben, a tésztát folyamatosan kevergetve adjuk hozzá.

Ráadásul a palacsinták puhák és rugalmasak lesznek, ha jó minőségű lisztet használ. A legjobb, ha közepes gluténtartalmú búzalisztet használ, amely segít abban, hogy vékony palacsintákat kapjon, anélkül, hogy szakadna.

A megfelelő tészta

Az ideális palacsintatésztának folyékonynak kell lennie, de nem vizesnek – a folyadéknak szabadon kell lecsöpögnie a kanálról. A túl sűrű tészta sok lisztet fog meg, és a palacsinta kemény lesz, míg a túl vékony tészta vékony és törékeny lesz.

Ezenkívül fontos, hogy 340 ml tejhez ne adjunk több cukrot, mint 2 evőkanálnyit – ez hozzájárul a palacsinta túlsütéséhez. Ne feledkezzünk meg a sóról sem, mivel az fokozza az ízeket.

Adjunk hozzá egy kis olajat

Ahhoz, hogy a palacsinta ne ragadjon a serpenyőhöz, fontos, hogy megfelelő mennyiségű olajat használjunk. Jobb, ha közvetlenül a tésztához adjuk, így a palacsinta puha és kívülről kissé ropogós lesz.

Azonban a serpenyőt minden palacsinta előtt meg is kenheti egy kevés olajjal. Fontos, hogy ne vigyük túlzásba az olaj mennyiségét, mivel a felesleg zsírossá és kevésbé ízletesé teheti a palacsintát. egy másik lehetőség a tapadásmentes edények használata.

A serpenyőt alaposan melegítse fel

A serpenyő hőmérséklete kulcsfontosságú a palacsintasütésnél. A felületét jól fel kell melegíteni, mielőtt beleöntené a tésztát. A palacsintasütéshez ideális hőmérséklet azonban magas, de nem a maximális, különben a palacsinta megéghet, és a palacsinta alacsony hőfokon nem sül meg megfelelően.

A hőmérséklet ellenőrzéséhez öntsön egy kevés vizet a serpenyőre: ha a folyadék azonnal elpárolog, a felület készen áll a sütésre.

Ne süssük túl a palacsintát

Annak ellenére, hogy a palacsintáknak könnyű kérget kell kapniuk, elég gyorsan megsülnek – az egyik oldalon csak néhány percig, a másikon még kevesebb ideig. A kész palacsintának könnyen el kell tudnia válni a serpenyőből.

A palacsintasütés időtartama a serpenyőbe öntött tészta vastagságával nőhet. Ahhoz azonban, hogy a kész palacsinta rugalmas és vékony legyen, egy nagy serpenyőhöz kevesebb mint egy merőkanálnyi tésztára van szükség.

Elolvasom a cikket