Konzervek. A húst, babot, sok zöldséget tartalmazó konzervek 2-5 évig, a gyümölcskonzervek és gyümölcslevek 12-18 hónapig, a házi konzervek pedig 12 hónapig tárolhatók.
Szárított élelmiszerek. Például a szárított rizst és tésztát bontatlanul akár két évig, a szárított húst 12 hónapig, a szárított gyümölcsöt pedig hat hónapig tárolhatja.
Mogyoróvaj. Hűtés nélkül akár kilenc hónapig, felbontva két-három hónapig is eltartható.
Fehérje- és gyümölcsszelet. Pontos eltarthatósági idejüket a csomagoláson láthatjuk, ettől ne térjünk el.
Légmentes csomagolás. Itt elsősorban az oxigén visszavonásával lehet növelni az élelmiszer eltarthatósági idejét, érdemes azonban a romlandó ételt hűtőben tárolni. Előnye, hogy tovább marad friss, ugyanis a baktériumok nem tudják megtámadni.