Kalciumban és foszforban gazdag, támogatja a csontok keménységét

A mozzarella B10-vitamint tartalmaz, amely jótékony hatással van a haj egészségére: megakadályozza a korai őszülést és elősegíti a haj növekedését.

Ezenkívül a vitamin segít a körmök erősítésében, valamint a szellemi és fizikai teljesítőképesség javításában. A sajt B12-vitamint is tartalmaz, amely támogatja a bőr szépségét és küzd a pigmentfoltok ellen.

A táplálkozási szakemberek napi 50 g mozzarella fogyasztását javasolják. A sajt kalciumban és foszforban is gazdag. Hasznos a csontok keménységének megőrzésében, különösen az időseknél, és megelőzi a csontritkulást.

Hogyan kell helyesen fogyasztani a mozzarella sajtot

A mini mozzarellát előételként vagy ételhez adva egészben, szeletelés nélkül fogyasszuk. Remekül illik a zöldségsalátákhoz.

A cseresznyeparadicsom, a szőlő, a bogyós gyümölcsök jól illenek ehhez a sajthoz. Frissen őrölt fekete borsot és fűszernövényeket, például bazsalikomot is adhat hozzá.

Elolvasom a cikket