Kilencvenéves japánok tanácsa a hosszú élethez

„A tengeri moszat az egyik legnosztalgikusabb étel számomra. Kislánykorom óta mindennap ettem őket. Néhai édesanyám nagy rajongója volt. Amellett, hogy finom és sokoldalúan felhasználható összetevője volt számos ételnek, azt mondta, hogy a hínár segített neki megőrizni a haja egészségét és erősségét. „A nagyapámnak mindig volt kéznél kombu rágós cukorkája, és mindig adta nekem jutalomfalatként” – idézte a szakértő szavait a Cnbc.com.

Elmondta, hogy a legaktívabb és legkitartóbb idősebbek az életében azt tanácsolták neki, hogy mindennap egyen egy tál miso levest wakame algával. Személy szerint pedig mindig legalább hat kiemelt fontosságú tengeri moszat lesz a kamrájában: kombu, wakame, nori, hijiki, kanten és aonori.

A táplálkozási szakértő bevallotta, hogy a tengeri moszat az az élelmiszer, amit élete végéig szívesen fogyasztana, és íme, miért:

„Ez egy problémamentes összetevő. Az alga kényelmes és könnyen hozzáadható számos mindennapi ételhez. Legtöbbjük hosszan eltartható, gyakran alig vagy egyáltalán nem igényel előkészítést.”

Tápanyagokban gazdagok. A tengeri algák mind a kilenc aminosavat és omega-3 zsírsavat tartalmazzák, valamint rengeteg oldható és oldhatatlan rostot, amelyek segíthetik az emésztést, a testsúlyszabályozást és a bél általános egészségét. A tengeri moszat vasat, jódot, káliumot, kalciumot, magnéziumot és polifenolokat is tartalmaz – olyan természetes növényi vegyületeket, amelyek segíthetnek a gyulladások és betegségek leküzdésében, valamint a vércukorszint szabályozásában.

Környezetbarátok. Termesztésükhöz kevés talajra, üzemanyagra vagy növényvédő szerekre van szükség, természetes módon fordulnak elő az óceánokban, és hozzájárulhatnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

„Az algák fogyasztásától egészségesebbnek érzem magam, és egy óceáni paradicsomba repítenek. Ezért szeretem őket mindennap fogyasztani” – tette hozzá a szakértő.

Elolvasom a cikket